Pensaments

El pensament és una planta silvestre amb flor de la família de les violàcies. També rep el nom popular de "trinitària" a causa dels tres colors (lila, groc i blanc).
Són plantes ornamentals caracteritzades perquè resisteixen l'hivern i tenen una perllongada floració. És una planta herbàcia petita. Les fulles són simples i l'arrel té petites ramificacions que surten de l'eix principal. La tija presenta vellositats i ramificacions.
El seu període de floració abasta l'estació de la tardor i es pot arribar a estendre fins ben entrada la primavera. Tolera viure a plena llum però pot estar a la penombra, i es resistent a les baixes temperatures.
S'utilitza la planta sencera i també les flors. Pel que fa a l’àmbit medicinal, s’utilitza com a tractament per l'epilèpsia, l'asma, malalties de la pell i afeccions cutànies com acne, urticària o herpes. També en el tractament d'afeccions respiratòries tals com bronquitis i tos seca. És un bon diürètic i s’usa com antiinflamatori extern. A més, és lleugerament laxant i antipruriginosa. El seu ús no és únicament farmacològic sinó que també és utilitzada com a decoració alimentària: pot acompanyar amanides, decorar postres...
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada